Egy fiatal férfi lövöldözött New Orleansban

Vágólapra másolva!
Egy videófelvétel alapján azonosították az egyik New Orleans-i lövöldözőt. A 19 éves férfi még mindig szökésben van, a rendőrség arra kéri, hogy adja föl magát. A férfi és ismeretlen társai egy anyák napi felvonuláson 19 embert sebesítettek meg.
Vágólapra másolva!

A rendőrség azonosította hétfőn az előző napi a New Orleans-i lövöldözés egyik gyanúsítottját. A rendőrség közlése szerint a feltételezett támadó egy 19 éves férfi, név szerint Akein Scott. A gyanúsított továbbra is szökésben van, de Ronal Serpas New Orleans-i rendőrparancsnok közölte az azonosítás után: itt az ideje, hogy feladja magát.

A rendőrség korábban térfigyelő kamerák által készített fotókat hozott nyilvánosságra róla. A fényképek alapján többen felismerték, holott a fehér pólót viselő feltételezett elkövető arca nem vehető ki tisztán a felvételeken. A rendőrség 10 ezer dolláros jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek.

//videa.hu/player?v=fReItFwhgEZlIqdx

A lövöldözés egy anyák napi felvonuláson történt, amelyen mintegy négyszázan vettek részt. Az ünnepi menet körülbelül három háztömbnyire nyúlt el egy rézfúvós zenekart követve. A felvonulók között szétszóródva voltak rendőrök is. Egy kereszteződésnél lövések dördültek el, pánik tört ki, a felvonulók fejvesztve menekültek a helyszínről. A rendőrség nem zárja ki, hogy többen lövöldöztek.

A sebesültek között 10 férfi, hét nő, egy fiú és egy lány van. Mindkét gyerek 10 éves. Két sebesültet meg kellett műteni. A sebesültek többségét már elengedték a kórházból, de kettőnek az állapota még mindig válságos.

Nem ez az első ilyen incidens az idén New Orleansban, ahol a bűnözés szintje meghaladja az országos átlagot. Februárban négy embert sebesült meg egy éjszakai szórakozóhely előtti lövöldözésben. Egy 2010-ben elvégzett felmérés szerint a louisianai nagyváros lakói a legjobban a bűnözéstől félnek.