Nem tűzi ki az angol zászlót egy angliai kisváros

Vágólapra másolva!
Az Angliában élő muszlim vezetők is túlzásnak tartják, hogy egy kisváros rájuk tekintettel nem tűzi ki Anglia lobogóját - mondván, hogy egykor az alatt vonultak a keresztesek.
Vágólapra másolva!

Radstock városának önkormányzati képviselői úgy döntöttek, a jeles események alkalmával nem tűzik ki az angol lobogót a településen, nehogy megsértsék vele a helyi muszlim közösséget - írta a Telegraph nevű napilap internetes kiadása.

A zászló Szent György keresztje néven ismert, és a középkori keresztes hadjáratokban többek között e szimbólum alatt indultak a Szentföldre a keresztesek. Eleanor Jackson munkáspárti képviselő szerint ezért félő, hogy a városka 16 fős muszlim közösségének érzékenységét sértené a kitűzése. Ráadásul az angliai szélsőjobb csoportok is mindinkább kisajátítják maguknak - tette hozzá, azt javasolva, hogy 20 évre "felejtsék el" a lobogót.

A képviselők végül úgy határoztak, hogy az olyan alkalmakkor, mint az első világháború végéről való november 11-ei megemlékezés, a brit zászlót, a Union Jacket fogják felhúzni a város nemrég felújított zászlórúdjára.

A történteken még a brit muszlim szervezetek is megütköztek, "túlzott politikai korrektséget" emlegetve. A Brit Muszlimok Tanácsának szóvivője, Nasima Begum azt mondta, Szent György a nemzeti összetartozás és a befogadás jelképe kell, hogy legyen, ahelyett, hogy a muszlimokkal szembeni gyűlölettel azonosítják. "Tudjuk, hogy a zászló az ország örökségének a része, és egyébként is, a legtöbb itteni muszlim britnek érzi magát" - értetlenkedett Rizwan Ahmed, a bristoli muszlim kulturális egyesület szóvivője.