Törölték a  prágai Heroes Gate küzdősport-verseny pénteki programjából egy magyar versenyző mérkőzését, mert a férfi mellkasára Hitler képe van tetoválva. A szervezők állítása szerint a szerződés aláírásakor nem volt tudomásuk a versenyző szélsőséges múltjáról.

Nem fog fellépni a pénteki prágai Heroes Gate küzdősport-versenyen Petrovszki Attila magyar versenyző, akinek a mellkasára Hitler képe van tetoválva.

A prágai kilencedik kerületi önkormányzat és a rendezők azután egyeztek meg Petrovszki mérkőzésének törléséről, hogy a cseh sajtó által neonácinak minősített magyar versenyző prágai fellépésének terve nyilvánosságra került és tiltakozást váltott ki a közvéleményben - jelentette be Tomás Portík, az önkormányzat alelnöke csütörtökön.

"A versenyző szélsőséges múltjáról a szerződés aláírásának pillanatában semmiféle információnk nem volt" - állította Ladislav Kutil, a szervezők nevében kiadott közleményében.

A magyar versenyző tervezett fellépése miatt csütörtökön rendkívüli ülést tartott Prága kilencedik kerületének önkormányzata. Az ülésen elfogadott határozatban sürgették a mérkőzés törlését a programból. Ennek elmaradása esetén az önkormányzat kilátásba helyezte támogatásának megvonását.

Petrovszki múltjára a Romea.cz prágai roma hírportál hívta fel a figyelmet. Jarmila Balázová, a hírportál főszerkesztője az MTI tudósítójának megerősítette, hogy Petrovszki mérkőzését törölték a programból.