Legalább 11 halott a fülöp-szigeteki összecsapásokban

Vágólapra másolva!
Legalább hét Fülöp-szigeteki tengerészgyalogos és az Abu Szajjaf elnevezésű terrorcsoport négy fegyverese halt meg szombaton, amikor a hadsereg támadást indított az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető fegyveresek ellen, akik emberrablásokat és szabotázsakciókat hajtottak végre a közelmúltban.
Vágólapra másolva!

Domingo Tutaan, a hadsereg szóvivője szerint további kilenc tengerészgyalogos és tíz iszlamista megsebesült a négy órán át tartó összecsapásban, amely az ország déli részén fekvő tengerparti Patikul város gyéren lakott peremén történt. A katonák üldözőbe vették a szélsőségeseket, akiket feltehetően az Abu Szajjaf egyik, Julaszvan Szavadjaan nevű parancsnoka vezetett.

Szavadjaan emberei több emberrablást hajtottak végre nemrég váltságdíj reményében, túszul ejtettek többek között egy jordániai újságírót és két európai turistát is, akik mindmáig fogságukban vannak. A főként Basilan és Jolo szigetén tevékenykedő, 1991-ben alakult Abu Szajjaf terrorcsoport számos emberrablást, pokolgépes robbantást és lefejezést hajtott végre az elmúlt több mint két évtizedben, rettegésben tartva a helyi lakosságot.