Merkel összekeverte a francia elnököket

Angela Merkel csütörtökön összekeverte Francois Hollande-ot néhai elődjével, az 1996-ban elhunyt Francois Mitterand-nal. Hollande jót derült a nyelvbotláson.

Összekeverte Angela Merkel német kancellár a francia elnököt, Francois Hollande-ot korábbi elődjével, a néhai Francois Mitterrand-nal. Az államfő jót derült a nyelvbotláson és láthatóan nem vette zokon a tévesztést.

"A témákat, amelyeken együtt dolgoztunk, már említette Francois Mitterrand: a versenyképesség, a munkahelyteremtés, a növekedés ösztönzése. A fiatalok munkanélkülisége is természetesen fő hangsúlyt kapott a programunkban" - mondta csütörtökön a német kancellár a francia elnökkel tartott közös párizsi sajtótájékoztatóján, majd hirtelen kapcsolt, hogy eltévesztette az államfő nevét.

"Francois Hollande, nem Francois Mitterrand! Francois Hollande!" - kiáltott fel hirtelen, saját nyelvbotlásán nevetve Merkel, miközben Hollande arcán is széles mosoly jelent meg. Francois Mitterand 1981 és 1995 volt Franciaország elnöke, 1996-ban, 80 éves korában hunyt el.

Az Elysée-palotában tartott közös munkanapjuk végén a két vezető együtt mutatta be a "növekedést és a versenyképességet ösztöntő hozzájárulási" programját, amelyet a június végi uniós csúcstalálkozón terjesztenek a tagállamok elé.