Károly herceg újabb birtokot vett Székelyföldön

2013.06.02. 18:33

Az Erdélybe rendszeresen visszajáró brit trónörökös már a negyedik házát vásárolta meg Zalánpatakon.

Újabb birtokot vásárolt a székelyföldi Zalánpatakon (Valea Zalanului) Károly herceg, brit trónörökös - közölte Kasléder József, a Zalánpatakot is magában foglaló Málnás község polgármestere.

Kasléder József azt mondta, hogy Károly herceg a már meglévő három zalánpataki házával szomszédos falusi házat vásárolta meg tavasszal, és el is kezdődött a két szoba-konyhás hagyományos falusi ház felújítása.

Károly herceg csütörtökön érkezett erdélyi magánlátogatásra. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is Kálnoky Tibor grófnál, a miklósvári kastélyban szállt meg az első éjszakán. Pénteken a Maros megyei Erkeden (Archita) találkozott a Maros megyei önkormányzat elnökével, aztán Zalánpatakra utazott.

A román elnöki hivatal közölte, hogy a brit trónörökös hétfőn találkozik Bukarestben Traian Basescu államfővel. Károly herceg visszajáró vendég Erdélyben. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik. II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.