Lövöldözés egy amerikai főiskolán

Vágólapra másolva!
Lövöldözni kezdett egy férfi pénteken a Santa Monica-i főiskola területén, az incidensnek egy halottja és öt sebesültje van. Az ámokfutót elkapták, még nem tudni, volt-e társa.
Vágólapra másolva!

Egy nő meghalt, és legalább öten megsebesültek, amikor lövöldözni kezdett egy férfi Californiában, a Santa Monica-i főiskolán, írja a Reuters. A Los Angeles Times szerint a több lőfegyverrel is rendelkező elkövetőt a főiskola könyvtárában elfogták. A fegyveres autókra és egy buszra adott le lövéseket. A KSPR televízió honlapja úgy fogalmaz, hogy számos sérült van, köztük a lövöldöző is, míg a CNN arról számol be, hogy a rendőrök még keresnek egy embert, mert lehetséges, hogy a tettesnek társa is volt.

A 34 ezer diákot oktató tanintézmény környékét a rendőrség lezárta. A sebesülések mértékéről és azzal kapcsolatban, hogy a tettes egyedül volt-e, egyelőre nem hangzott el hivatalos tájékoztatás.

A lövöldözés közelében ketten meghaltak egy felgyújtott házban, az eset vélhetően összefüggésben van az ámokfutással.

Az incidens mintegy öt kilométerre attól a helyszíntől történt, ahol Barack Obama elnök, útban Sunnyland magánbirtokon megtartandó amerikai-kínai csúcstalálkozó felé, éppen részt vett egy demokrata adománygyűjtő gyűlésen.

Az elnök biztonságáért felelős Secret Service szóvivője szerint a rendezvényt nem zavarta meg a lövöldözés, amelyet helyi rendőrségi ügynek nevezett.