Egy brit férfi a felette lakó szomszédjától próbált lemászni a saját erkélyére, amikor kiesett egy új-zélandi épület 15. emeletéről. Egy tető fogta meg.

Tom Stilwell lezuhant a szomszédja erkélyéről, a 15. emeletről helyi idő szerint vasárnap hajnalban, miközben a saját, egy emelettel lejjebb lévő erkélyére próbált átmászni - írja a helyi lapokra hivatkozva a BBC. A férfi csonttörésekkel és belső sérülésekkel túlélte a zuhanást.

A szomszédja szerint a 20 éves brit férfi szezonmunkára ment ki Új-Zélandra. Vasárnap, amikor rájött, hogy kizárta magát a lakásából, a szomszédját kérte meg, hogy hadd másszon át az erkélyéről a sajátjára. A szomszéd szerint Stilwell kicsit kapatos volt, de udvariasan kérte. "Nem féltem tőle, mert csak nagyon kedvesen megkérte, hogy hadd ugorjon át az erkélyemről a sajátjára. Azt is mondta, hogy nem fog bántani" - mondta a szomszéd, aki nem hitte el, hogy a fiatal férfi valóban meg fogja ezt tenni, de aztán olyan gyorsan átlendült az erkély korlátján, hogy nem tudta megállítani.

Stilwell zuhanását a szomszédos épület teteje állította meg úgy tizenhárom emelettel lejjebb. A helyi kórház orvos-igazgatója szerint ilyen esetekben megnő a túlélés esélye, ennek ellenére rendkívül szokatlan, hogy valaki egy ilyen nagy zuhanást túléljen.