Vágólapra másolva!
Már idén szentté avathatják a nyolc éve elhunyt II. János Pál pápát egy olasz hírügynökség szerint, az egyház erre kijelölt bizottsága most egy még titkolt esetet vizsgál. Két csoda kell ahhoz, hogy szent legyen a pápa, egy csodát már elismert az egyház.
Vágólapra másolva!

A vatikáni Szentté Avatási Kongregáció elismerte II. János Pál második csodatételét, így nem kizárt, hogy már az idén szentté avatják a 2005-ben elhunyt katolikus egyházfőt - értesült az ANSA olasz hírügynökség.

A Szentszék teológus bizottsága elismerte, hogy II. János Pál a halálát követően egy második csodát is tett. Orvosok idén áprilisban csodának minősítették egy nő máskülönben megmagyarázhatatlan gyógyulását. (Az esetről nem árultak el semmit hivatalosan, egy vatikáni forrás csak annyit mondott, hogy meglepetés lesz.) Ezt az esetet most a teológusok is csodaként értékelték.

II. János Pál első csodatételének azt az esetet minősítették, amikor meggyógyított egy Parkinson-kórban szenvedő francia apácát, írta korábban az angol Telegraph.

A szakértői vélemények után majdnem automatikus, hogy a kongregáció bíborosok és püspökök alkotta bizottsága is csodának tartja majd a gyógyulást. Így II. János Pált már az idén szentté avathatják - jelentette az ANSA, vatikáni forrásokra hivatkozva.

Ha ez bekövetkezik, ez lesz a római katolikus egyház történetének egyik leggyorsabb szentté avatása. Néhány hete már megjelentek találgatások arról, hogy idén októberben avathatják szentté II. János Pált, az ANSA hírügynökség október 20-áról tud.

A 2005. április 2-án elhunyt egyházfőnek a hívők már a temetésén azonnali szentté avatását követeltek. Ezt követően utódja, XVI. Benedek az előírt öt évnél korábban elindította elődje kanonizációs eljárását. II. János Pált 2011. május elsején avatták boldoggá a római Szent Péter téren.