Sugárfegyvert készítettek a muszlimok ellen

Vágólapra másolva!
Izraelnek akarta eladni a fegyvert a két amerikai mérnök, de végül a Ku-Klux-Klan buktatta le őket.
Vágólapra másolva!

Két férfit vádolt meg a bíróság Amerikában azzal, hogy olyan sugárfegyvert készítettek, amellyel észrevétlenül lehetett volt megmérgezni embereket - írja a brit Guardian. Az FBI nyomozása szerint a 49 éves Scott Crawford és az 54 éves Eric Feight 2012-ben több izraeli alapítványt is megkeresett, hogy anyagilag és felszereléssel is támogassák a terveiket.

A két mérnök végül nem készült el a fegyverrel, amellyel távolról lehetett volna halálos sugárfertőzést okozni, úgy, hogy a hatások csak később jelentkezzenek.

Az FBI szerint Crawford azt vallotta, hogy a fegyvert főleg muszlimok ellen akarta volna bevetni, és Izraelt tekintette az első számú vevőjelöltjének. A két férfi úgy bukott le, hogy Crawford megpróbált pénzt kérni a Ku-Klux-Klantól, amelynek az egyik vezetője informálta az FBI-t. Crawford később azt vallotta, hogy tagja volt a szervezetnek.

A nyomozás még 2012 áprilisában indult, miután az izraeli alapítványok jelezték az FBI-nak, milyen fegyvert akar készíteni a két, egyébként mérnökként dolgozó férfi.