Négyezer euróra büntették Gérard Depardieu-t ittas vezetésért.

Négyezer eurós (1,2 millió forintos) pénzbüntetést szabott ki Gérard Depardieu-re, valamint jogosítványát hat hónapra bevonta pénteken a párizsi büntetőbíróság, amiért a francia filmsztár ittasan szenvedett balesetet robogójával.

Az idő közben orosz állampolgárságot felvett Depardieu-t november végén a Franciaországban megengedett szint több mint háromszorosának megfelelő 1,8 ezrelékes véralkoholszinttel vették őrizetbe a rendőrök, miután a 64 esztendős színész leesett robogójáról Párizs északnyugati részén. A balesetben sem a filmsztár, sem más nem sérült meg.

A francia színész sem az ítélethirdetésen, sem a múlt havi tárgyaláson nem jelent meg, és a szabálysértési vizsgálatot is többször el kellett halasztani a színész hiányzása miatt.

Az ittas vezetést egyébként Franciaországban akár két évre terjedő szabadságvesztéssel és 4500 euró pénzbüntetéssel büntethetik. Depardieu-t 1998-ban már ittas vezetésért egyszer felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett tízezer frankos pénzbüntetést kellett fizetnie, jogosítványát pedig akkor tizenöt hónapra bevonták.