Fél év után találtak rá a hurrikán áldozatára

2013.06.26. 18:51

Csaknem fél évvel a Sandy hurrikán pusztítása után fedezték fel a forgószél egyik áldozatának holttestét egy New York-i lakóautóban.

Az áldozatot a szomszédai találták meg még áprilisban. Az orvosszakértői vizsgálat nemrégiben jutott arra a következtetésre, hogy a 62 éves férfi New York Queens negyedében, a Rockaway félszigeten álló lakókonténerében fulladt meg az októberi viharban. A hétfői hivatalos bejelentés szerint így ő a Sandy hurrikán 44. New York-i áldozata - írja az MTI.

A The New York Times híradása szerint a férfi visszahúzódó életet élt, így a vihar után senki sem kereste. Mivel a lakóautó nem volt lelakatolva, szomszédaiban felmerült, hogy esetleg bent lehet, de nem merték megnézni, a rendőrség pedig gyanújukra érdemben nem reagált.

Végül az áldozat egy ismerőse vállalta, hogy megnézi a lakóautót, és ő talált rá a férfira. A karibi térségben és az Egyesült Államok keleti partján emberek tucatjainak halálát és több milliárdos anyagi károkat okozott a tavaly októberi hurrikán.