A nagy oroszországi hőség miatt eldeformálódtak a sínek, a mozdonyvezető ezért meghúzta a vészféket, majd kisiklott a személyvonat. Nyolcvan sérült.

Kisiklott egy távolsági személyvonat vasárnap a dél-oroszországi Krasznodari területen, csaknem nyolcvanan megsérültek.

A Fekete-tenger partján lévő Adlerből a szibériai Novoszibirszkbe közlekedő személyvonat 11 vagonja futott le a sínekről a Krilovszkaja és Kiszlakovszkaja nevű pályaszakaszon, amikor a vonatvezető meghúzta a vészféket. Öt vagon felborult - tájékoztatott a dél-oroszországi közlekedési ügyészség. 

A feltételezések szerint a helyi idő szerint délután öt óra körül történt balesetet az okozhatta, hogy a nagy forróságban meghajlottak a sínek. A vonatvezető azt mondta, hogy amikor észrevette, hogy a sínek teljesen eldeformálódtak, azonnal megállította a vonatot. Állítása szerint, ha nem ezt tette volna, akkor a baleset még súlyosabb következményekkel járt volna. 

Az előzetes adatok szerint a 19 vagonból álló személyvonaton tartózkodó 618 utas közül senki sem sérült meg súlyosan, de 16 embert, köztük öt gyereket kórházba szállítottak - közölte a Rosszija 24 állami hírtelevízió. 

A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzetek minisztere a katasztrófa-elhárítási műveleti központban tartott értekezleten két órát adott arra, hogy az érintett vasúti szakaszon helyreállítsák az összeköttetést. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint a felborult vagonokat már sikerült visszaállítani a sínekre, de a baleset következményeinek felszámolásán továbbra is dolgoznak. Több mint 1000 embert vontak be a munkába. 

Az Adler-Novoszibirszk vonalon kisiklott vonat utasait átszállították egy másik állomásra, ahonnan tovább utazhatnak. Az érintett vasúti vonalon három távolsági személyvonat torlódott fel, de azokat később elindították. A baleset által nem érintett másik sínpáron azóta is csökkentett sebességgel, de közlekednek a vonatok.