Tigrisek álltak bosszút a megölt kölykük miatt

Vágólapra másolva!
Öt nap után mentették meg azt az öt indonéz férfit, akiket tigrisek kergettek fel egy fára. A férfiak véletlenül megöltek egy kistigrist, egyik társukkal végeztek a feldühödött állatok.
Vágólapra másolva!

Öt napon át tartottak fogságban fákon öt férfit tigrisek Indonéziában, mert az emberek véletlenül megöltek egy tigriskölyköt. A férfiak az észak-szumátrai Gunung Leuser Nemzeti Park egyik eldugott részén kedden az igen ritka és drága tömjénfa után kutattak. Hogy ennivalóhoz jussanak, csapdát állítottak fel szarvasoknak és antilopoknak, de egy tigriskölyök került a csapdába, és elpusztult – mondta el Dicky Sondani helyi rendőrfőnök.

A felnőtt tigrisek ekkor a férfiakra támadtak, és egyiküket megölték. A többiek egy fára menekültek fel. A fa körül napokon át négy tigris körözött.

Mintegy harminc ember, köztük rendőrök és katonák indultak szombaton a bajba jutottak megsegítésére, miután a falusiak, akik látták őket, értesítették a hatóságokat. A mentőcsoport három tagjának hétfőn sikerült elcsalni a tigriseket, és a többiek lehozták a fákról a kimerült férfiakat.
Indonéziában egyre gyakoribbak az emberek és a vadállatok közötti összeütközések, mert az erdőirtás miatt csökken a vadállatok élőhelye.

Az olajpálma-ültetvények létesítése miatti erdőirtás fenyegette Leuser-hegyi ökoszisztémában számos állatfaj él, köztük szumátrai orángután, elefánt és tigris. A szumátrai a föld legkisebb termetű tigrise. Mintegy 400-500 példány él a vadonban.