Több hónap börtön járt az árvízi lopásért

Vágólapra másolva!
Hat- és nyolchavi börtönre ítélték nem jogerősen azt a két férfit, akik az árvíz idején elloptak egy az árvízi védekezésben használt áramfejlesztőt Dunaalmáson. Rajtuk kívül az orgazda tíz hónapot, a szállításban segítő sofőr felfüggesztett büntetést kapott.
Vágólapra másolva!

A Tatai Járásbíróság első fokon elítélte azt a négy embert, akinek köze volt Dunaalmáson egy áramfejlesztő ellopásához, amely az árvízi védekezés helyszínének megvilágítását segítette - közölte a Tatabányai Törvényszék.

Az áramfejlesztőt B. T és a fiatalkorú T. Z. tulajdonította el. Az elsőrendű vádlottat hat hónap börtönre ítélték, a másodrendű vádlottra nyolc hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetést szabtak ki, azonban két felfüggesztett ítélete miatt további hat hónapot kell fiatalkorúak fogházában, majd egy évet normál fogházban eltöltenie.

Az őket felbujtó F. E.-t, aki megvásárolta az aggregátort, tíz hónap börtönbüntetésre ítélték, de le kell töltenie egy korábban felfüggesztett egyéves fogházbüntetését is.

Az elkövetőknek az eszköz szállításában B.-né B. E. úgy segített, hogy tudott a lopásról. Őt bűnpártolás miatt négy hónap fogházbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.