Elégedett eladókra vadászik a sokat szidott Walmart

Vágólapra másolva!
Addig panaszkodtak a sanyarú körülményekre a Walmart amerikai áruház dolgozói, hogy a vezetőség kérlelni kezdte az elégedett eladóikat, ők is írják le élményeiket. Magyarországon milyen nagy áruházláncnak dolgozni? Írja meg nekünk!
Vágólapra másolva!

Akciót indított az olcsó áruiról ismert amerikai Walmart áruházlánc, miután egy internetes lap felkérésére jelenlegi és korábbi eladóik tucatjai írták le, milyen körülmények között dolgoznak. Néhány napja az Origón is beszámoltunk róla, hogy a Gawker gyűjtéséből elég ijesztő kép rajzolódik ki arról, milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a cégnél - legalábbis az amerikai és kanadai üzletekben - munkát vállalók. Volt, aki a beosztások embertelenségét, mások a munkakörülményeket és a levonásokat panaszolták.

A Walmart a panaszáradatot olvasva arra kérte a dolgozóit, hogy azok is írjanak a Gawkernek, akiknek pozitív élményeik vannak. Érkezett is több új beszámoló, de ezek fele még mindig nem dicséretekkel, hanem további panaszokkal volt tele. De írtak elégedett alkalmazottak is: például egy 77 éves nő, aki két és fél éve dolgozik a Walmartnál, tehát már akkor is bőven nyugdíjas volt, amikor felvették. A nő azért keresett munkát, mert unatkozott otthon, és azt írja, tökéletesen elégedett is a munkáltatójával: többet fizetnek neki, mint amennyi a részmunkaidős minimálbér, bónuszt is kapott már, és még akkor is megmaradt az állása, amikor betegállományba ment. Ír egy veterán tengerész is, aki már 20 éve dolgozik az áruházláncnál, jelenleg épp az egyik áruház személyzeti osztályán. "Ha annyira rossz itt dolgozni, miért kapok olyan sok jelentkezést?" - kérdezi.

Kíváncsiak vagyunk rá, hogy milyen egy magyarországi áruházláncnál dolgozni. Ha van saját élménye - akár negatív, akár pozitív - arról, milyen körülmények között dolgoznak nálunk az áruházi eladók, kérjük, írja meg nekünk a [email protected] címre áruházi történetek tárgymegjelöléssel!