Beszakadt a tárgyalóterem teteje Szatmárnémetiben, a padlást takarító elítélt pedig lezuhant. Eltört egy csigolyája, így a büntetése következő részét kórházban tölti.

Beszakadt kedden a szatmárnémeti törvényszék egyik tárgyalótermének a mennyezete, és a padlásról egy elítélt zuhant a helyiségbe - közölte az Agerpres romániai hírügynökség.

A jelentés szerint a nem mindennapi baleset egy tárgyalás előtt történt, a törvényszéki jegyző és az ügyvédek a bírák érkezését várták a teremben. Az elítélt éppen a padlást takarította, amikor beszakadt alatta a padló.

Beszakadt mennyezet a Szatmár Megyei Törvényszék épületében SzatmárnémetibenForrás: Szatmár.ro

A férfi a törvényszék felújításán dolgozó cég és a szatmárnémeti börtön közötti szerződés alapján végzett szakképzettséget nem igénylő munkákat az épületben.

"Nem akarok arra gondolni, mi történhetett volna, ha a tárgyalás megkezdése után történik a baleset. A mennyezet éppen a korlátnál szakadt le, ahol a felek és az ügyvédek fejtik ki álláspontjukat. El sem merem gondolni, mi történt volna, ha ott tartózkodik valaki" - idézte a törvényszék vezetőjét a hírügynökség.

A Szatmár Megyei Törvényszék 130éves épületeForrás: Szatmár.ro

Az első helyszíni vizsgálatok arra utaltak, hogy a tárgyalóterembe zuhant 45 éves elítélt nem szenvedett súlyosabb sérüléseket. A kórházi vizsgálatok azonban kimutatták: eltört az egyik hátcsigolyája. Így a büntetése következő szakaszát kórházban tölti.