Bűnös a 13 éves szomszédját agyonlövő amerikai öregember

2013.07.18. 11:18

Bűnös egy 13 éves fiú meggyilkolásában a 76 éves John Spooner. A Milwaukee-ban élő öregember a saját szomszédját lőtte agyon, közvetlen közelről, amikor az reggel kivitte a szemetet. A fekete fiú az anyja karjában halt meg.

Szándékos emberölésben bűnösnek mondta ki az amerikai Milwaukee bírósága John Spoonert, aki mellkason lőtte 13 éves szomszédját, Darius Simmonst. Spooner azzal gyanúsította a fiút, hogy betört az otthonába, és fegyvereket lopott el tőle.

Most, hogy a bíróság kimondta, hogy szándékos emberölés történt - tehát, hogy az idős férfi nem csak meglőni akarta például a fekete fiút -, az esküdteknek azt kell majd eldönteniük, hogy Spooner beszámítható volt-e abban a pillanatban. A védelem mellett tanúskodó szakértő szerint nem, mert a férfinak agressziókezelési problémái voltak. Többször korábban is elvesztette már a fejét, például egyszer meggyilkolt egy macskát, és a feleségét is rendszeresen bántalmazta, érveltek.

A bíróságon egy videót is lejátszottak a történtektől, amelyet a Huffington Post tett közzé. A Spooner portája előtti térfigyelő kamera felvételén látszik, amint a 13 éves Darius kiviszi a szemetet. Amikor Spooner meglátja, visszamegy a házba, majd kihoz egy fegyvert, és a fiúra támad, akit kisvártatva közvetlen közelről mellkason lő. A fiú menekülni kezd, és ekkor kiesik a kamera látószögéből. Az édesanyja szerint - aki végignézte a gyilkosságot - a fia néhány méter után összeesett, és végül az ő karjaiban halt meg.

A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk.