Hatalmas sikollyal zuhant ki a hullámvasútból egy nő

Vágólapra másolva!
A baleset a texasi Arlingtonban lévő vidámparkban történt. A nő nem élte túl.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy nő a hullámvasúton az egyesült államokbeli Texas államban. Szemtanúk szerint kiesett a kocsijából. A baleset a texasi Arlingtonban lévő vidámparkban történt. Itt van a világon a legnagyobb, acélvázas hullámvasút.

Sharon Parker, a létesítmény szóvivője megerősítette, hogy a nő akkor halt meg, amikor a hullámvasúton utazott. Arról nem számolt be, hogy halálához milyen körülmények vezettek.

Szemtanúk a helyi sajtónak arról beszéltek, hogy egy ponton, az utast az üléshez szorító rúd elengedett, és a nő egy sikollyal kizuhant.

A vidámpark sajnálatát fejezte ki az eset miatt, egyben közölte, hogy egyelőre lezárják a parknak azt a részét, ahol az óriás hullámvasút is van. Ennek időtartamát azonban nem jelölték meg.

A texasi óriás hullámvasút 14 emelet magas, egyes pontjain a lejtő 79 fokos. Egy kocsiban 24 ülhetnek. A létesítményben harminc éve még fából épített hullámvasút volt. A vidámparkot azonban 2010-ben 10 millió dollárból felújították, amikor is egyebek között fémszerkezetű hullámvasutat alakítottak ki benne.