Banánnal hajigálták meg Olaszország első fekete miniszterét

Vágólapra másolva!
Banánokat dobtak egy fórumon az első fekete bőrű olasz miniszter felé. Ő csak azt mondta, elpocsékolt étel, de sok politikustársa rasszizmust kiáltott.
Vágólapra másolva!

Nagy felháborodást keltett az olasz politikusok körében, hogy banánnal dobálták meg Olaszország első fekete bőrű miniszterét. A politikus egy Demokrata párti fórumon tartott beszédet Cerviában, amikor valaki több banánt dobott a színpad felé, és épphogy csak elvétette a minisztert. A rendőrség még keresi az elkövetőt.

Az érintett Cecile Kyenge integrációs miniszter nem először szenvedő alanya rasszista jellegű támadásoknak, így csak rezignáltan annyit jegyzett meg a Twitteren, hogy az eset szomorú, és az egész "elpocsékolt étel".

Másokat sokkal jobban felzaklatott az esemény. Andrea Orlando környezetvédelmi miniszter rendkívül felháborítónak nevezte az esetet, mások magasztalták a miniszter bátorságát.

Még a bevándorlás-ellenes Északi Liga venetói kormányzója, Luca Zaia is azt mondta, ilyen tetteknek "nincs helyük a miniszter és az ő véleményét nem osztók közötti civilizált párbeszédben". Pedig korábban pont Zaia egyik szenátor párttársa, Roberto Calderoli orangutánozta le a kongói származású Kyengét, igaz utóbb bocsánatot kért tőle.