Túlbuzgó kollégája miatt nézték terroristának

Vágólapra másolva!
Volt munkahelyén maradt a céges számítógépe egy Long Island-i férfinak, az új kolléga belenézett, és terrorizmusra gyanakodott. A keresési előzményekben olyan rémisztő szavak szerepeltek, mint: nagynyomású főzőedény és hátizsák.
Vágólapra másolva!

Egy Long Island-i család házához vonult ki szerdán egy hatfős bűnüldözési
nyomozócsoport terrorizmus gyanúja miatt - írja a Forbes online oldala. A szabadúszó újságíróként dolgozó feleség, Michele Catalano pont nem volt otthon a látogatáskor, később azonban megírta a blogjára a történteket.

A nyomozók állítása szerint azért mentek ki hozzájuk, mert gyanús dolgokat találtak a család Google kereséseiben, és egyéb ártalmatlan internetes aktivitásaikban."Én kukta edények, a férjem hátizsák után kutatott, a húsz éves fiam pedig egy CNN-en megjelent cikket olvasott arról, hogy akár már az internet segítségével is össze lehet rakni egy bombát. A nyomozók állítólag a következőket kérdezték a férjétől: van-e bombája, van-e kuktája, és hogy utána nézett-e valaha annak, hogyan lehet egy kukta segítségével bombát készíteni.

Internetes tevékenységüket jelen esetben nem az amerikai titkosszolgálatok vizsgálták egy ideje, hanem a férj korábbi főnöke. A helyi rendőrséghez ugyanis bejelentés érkezett a férfi korábbi munkahelyről, mert céges számítógépén a helyére felvett új kolléga gyanús dolgokat talált. Ilyeneket, mint kukta, bomba és hátizsák.