Halálra itatták áldozatukat az orosz bérgyilkosok

2013.08.08. 22:33

Halálos mennyiségű alkohol elfogyasztására kényszerítettek bérgyilkosok egy üzletembert az oroszországi Novoszibirszkben.

A 68 éves Jakov Hanyin holttestét csütörtöki médiajelentések szerint még január 30-án találták meg egy garázs kapujában. Vérének alkoholtartalma meghaladta a 6 ezreléket.

Mint a hosszú hónapokig tartó nyomozás kiderítette, a főleg ingatlanüzletben érdekelt vállalkozót egy riválisa megbízásából három férfi összeverte, majd literszám itatták vele az alkoholt, míg az a halálát nem okozta.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség honlapja szerint az alkohollal végrehajtott gyilkosság megrendelője 50 ezer rubelt (340 ezer forint) fizetett a bérgyilkosoknak.

A három elkövetőt július végén, a megbízót - aki belvárosi ingatlanok megszerzése céljából likvidáltatta vetélytársát - augusztus elején, az ország elhagyására tett kísérlet közben tartóztatták le.

Jakov Hanyin a helyi zsidó közösség kiemelkedő alakja volt, s novoszibirszki üzlethelyiségeken kívül aranybányái voltak Észak-Kazahsztánban - írta a RIA Novosztyi a helyi médiára hivatkozva.