Húsz év szökés után elfogtak egy maffiavezért

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerdán este londoni lakásában letartóztatta a húsz éve álnéven bujkáló Domenico Rancadorét, a hírhedt szicíliai Cosa Nostra bűnszervezet egy vezetőjét. A férfit zsarolásért és kábítószer-kereskedelemért már távollétében börtönre ítélték.
Vágólapra másolva!

Domenico Rancadore ellen majdnem húsz évvel ezelőtt adtak ki elfogató parancsot Olaszországban, és távollétében hét év börtönbüntetésre is ítélték 1987 és 1995 között elkövetett bűntettek miatt - írja a BBC. A tanúvallomások szerint Rancadore a palermói Cosa Nostra család egyik vezetője volt, különösen a ’90-es években. Az olasz rendőrség szerint többek között zsarolás és kábítószer-kereskedelem szárad a lelkén, de uzsorásként is nyilvántartották.

A 64 éves férfi majdnem 20 éven át bujkált, álnéven élt Londonban, és egy utazási irodát működtetett. Kényelmesen élt, egyik szomszédja elmondta, hogy Marc Skinner néven ismerte a férfit, akinek egész családját kedvelte. „A lehető legjobb ember volt, a legjobb szomszéd, akinél jobbat kívánni sem lehet" - mondta a BBC-nek. A nemzetközi körözés alatt álló férfit szerdán este tartóztatták le a lakásán.