Külügyi források szerint komoly terrorveszély fenyeget Lahorban. Az amerikaiakat arra kérik, hogy ne utazzanak Pakisztánba.

Terrorfenyegetés miatt az amerikai külügyminisztérium elrendelte az amerikai konzulátus részleges kiürítését a pakisztáni Lahor városában, és arra kérte az országba utazó amerikai állampolgárokat, hogy halasszák el útjukat.

A CNN úgy tudja, a lahori konzulátuson dolgozó amerikai diplomaták Iszlámábádba utaztak. Egy külügyi illetékes azt mondta, hogy a külügyminisztérium elővigyázatosságból kényszerült erre a lépésre, és ez nincs összefüggésben a mintegy húsz közel-keleti és észak-afrikai iszlám országban működő amerikai diplomáciai külképviselet közelmúltbeli ideiglenes bezárásával.

A konzulátus a muzulmán íd al-fitr ünnep idején, egészen vasárnapig mindenképpen zárva lesz, de újbóli kinyitásának napját még nem jelölték ki.

Meghan Gregonis, az iszlámábádi amerikai nagykövetség szóvivője ehhez annyit tett hozzá, hogy a fenyegetettség, amelyet az Egyesült Államok észlel, kifejezetten a lahori konzulátusra vonatkozik.