Vágólapra másolva!
Hetvenöt embert vettek őrizetbe Spanyolországban és Franciaországban. Illegális kínai bevándorlókat csempésztek be Európába.
Vágólapra másolva!

Illegális kínai bevándorlókat Európába és az Egyesült Államokba csempésző hálózatot számoltak fel Spanyolországban és Franciaországban. 75 embert őrizetbe vettek. Ötvenegy embert Spanyolországban, huszonnégyet Franciaországban fogtak el. A hálózat európai központja a spanyolországi Barcelonában volt.

A hálózat tagjai 40-50 ezer eurót kerestek azzal, hogy hamis útlevéllel szállítsanak kínaiakat az Egyesült Államokba, Spanyolországba, Franciaországba, Görögországba, Olaszországba, Nagy-Britanniába, Írországba és Törökországba.

A spanyol rendőrség szerint a szervezet egyes esetekben a bevándorlókat prostitúcióra is kényszerítette. A hatóságok 81 hamis - tajvani, dél-koreai, malajziai, japán, hongkongi és szingapúri - útlevelet is lefoglaltak.

A nyomozás 2011 júliusában kezdődött az ügyben. Mint kiderült, a hálózat tagjai Kínában kerestek jelölteket az utazásra, és 40-50 ezer euróért hamis útlevéllel látták el őket, valamint az egész útvonalra kíséretet adtak melléjük. A végcél általában Nagy-Britannia vagy az Egyesült Államok volt.