Több száz utas ugrott a tengerbe a kompbaleset után

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 24-en haltak meg, és még mindig csaknem 300 embert keresnek azt követően, hogy teherhajóval ütközött és elsüllyedt egy komp pénteken éjszaka a Fülöp-szigetek középső részén fekvő Cebu-sziget közelében.
Vágólapra másolva!

A Thomas Aquinas nevű komp fedélzetén 870 utas tartózkodott. 572 személyt állítólag sikerült megmenteni, az eltűntek száma néhány órával a szerencsétlenség után 274 volt. A hatóságok attól tartanak, hogy további halálos áldozatokkal kell számolni.

A komp kapitánya az ütközés után azonnal elrendelte a komp kiürítését, és mentőmellényeket osztottak szét. A mentésben a parti őrség két hajója, valamint több közelben tartózkodó hajó vett részt. Utasok százai ugrottak a tengerbe, amikor a hajó süllyedni kezdett. A baleset akkor történt, amikor több utas már aludt.

A komp a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Agusan del Sur tartománybeli Nasipitből indult egynapos útra. A 40 éves járműnek 904 utas szállítására volt engedélye.

A sűrű viharok, a rosszul karbantartott hajók és a biztonsági előírások be nem tartása miatt gyakoriak a kompbalesetek a Fülöp-szigeteken. 2008-ban a Princess of the Stars nevű komp süllyedt el egy tájfunban, közel 800 ember halt meg a szerencsétlenségben.