A brit rendőrök elnézőbbek a fehér bőrű drogbirtoklókkal

Vágólapra másolva!
Egy most megjelent tanulmány szerint a brit rendőrök sokkal nagyobb arányban keresnek drogot feketéknél, mint fehéreknél, ráadásul vádemelésre is jóval nagyobb az esély, ha feketénél találnak kokaint vagy marihuánát.
Vágólapra másolva!

Egy most megjelent tanulmány, mely a brit belügyminisztérium vonatkozó adatait elemezte, kimutatta, hogy a brit rendőrök nemcsak nagyobb eséllyel keresnek drogot feketéknél, de nagyjából kétszer nagyobb valószínűséggel emelnek is vádat színesbőrűek ellen, mint fehér drogbirtoklók esetében.

A tanulmány részletezi, hogy például a londoni kokainbirtoklók közül az előállított feketék 78, az előállított fehéreknek viszont csak 44 százaléka ellen emeltek vádat. Marihuánabirtoklásnál szintén nagyjából ezek az arányok. A Guardian azt is idézi a tanulmányból, hogy nemzeti szinten nagyjából kétszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy rendőr egy feketénél kezd drogot keresni, mint annak, hogy egy fehér állampolgárt állítson meg ugyanezért, az ország bizonyos részein ez a szorzó akár a 17-et is elérheti.

Az is érdekes, hogy a rendőrség 100 fehér marihuánabirtoklóból 75-öt, 100 feketéből viszont csak 65-öt enged el figyelmeztetéssel.