Átvágták a vezetéket, végzett velük az ammónia

2013.08.21. 09:23

Három mexikói munkás halt meg egy építkezésen, 15-en kerültek kórházba a kiömlő ammónia miatt. A környéken 1500 embert kellet kitelepíteni.

Ammóniamérgezésben halt meg legalább három munkás helyi idő szerint kedden egy mexikói építkezésen, 1200-1500 embert pedig ki kellett lakoltatni a közeli házakból - közölték a hatóságok.

Autópálya-építés során egy munkagép megrongált egy vezetéket, amely ammóniát szállított a Pemex cég közeli petrolkémiai üzemébe az ország déli részén található Oaxaca szövetségi államban.

A vezetékből kiáramló ammónia belélegzésétől több munkás meghalt. További 40 túlélte azt, de közülük 15-öt kórházba kellett szállítani. Egy jelentés szerint a szivárgás hatására robbanás is történt a vezetéken.

Noha a mostani balesetet egy kis építőipari cég munkagépe okozta, a Pemex létesítményeinél több baleset is történt az utóbbi időben. Januárban hatalmas robbanás volt a cég mexikóvárosi székházában. Az épület alagsorában a szellőztetés hiánya miatt évek alatt nagy mennyiségű metán és más gáz halmozódott fel, és az robbant be. A detonációnak csaknem negyven halálos áldozata volt.