63 évesen jelentette be a Hyatt hotellánc alapítóinak egyik gyermeke, hogy nőként él tovább. A hadtörténeti kutatásokat bőkezűen támogató, ingatlanüzletben is utazó James Pritzkert ezentúl Jennifer Natalyának szólítják.

Nőként él tovább James Pritzker, a többek között a Hyatt hotelláncot is alapító Pritzker család egyik, maga is milliárdos vagyonnal rendelkező sarja. Az amerikai hadseregben is szolgált, alezredesként nyugalmazott Pritzker ezentúl Jennifer Natalyaként él - jelentette a Chicago Sun-Times amerikai lap.

A Forbes milliárdosokat nyilvántartó 400-as listáján tavaly a 311. helyre sorolt, három gyermeket nemzett, majd elvált üzletember nem- és névváltása egy augusztus 16-i keltezésű feljegyzésből derült ki, amelyet az általa alapított katonai könyvtárnak, illetve vállalkozásának, az ingatlanüzletben utazó Tawani Enterprizesnek küldtek. "Ez a változás jelzi igazi énjét, amelyet eddig titokban tartott, és most közzé tett... Pritzker ezentúl nőként éli, mind üzleti, mind magánéletét" - idézte a lap a feljegyzést

James/Jennifer Natalya Pritzker a felmenői révén lett milliárdos. Nagyapja, apja és nagybátyjai alapították a Hyatt hotelláncot, illetve a chicagói Marmon Groupot, amely főleg vasúti tankereket, de más ipari eszközöket is gyárt.

James Pritzker 2003-ban katonai könyvtárat alapított, illetve létrehozott egy alapítványt is az amerikai hadtörténeti kutatások támogatására. A nemet váltó üzletember vagyonát a Forbes másfél milliárd dollárra becsüli.