Fiatalsága miatt megúszta a delhi erőszakoló

Vágólapra másolva!
Csak hároméves büntetést kapott a tavaly decemberi csoportos nemi erőszak egyik elkövetője Indiában, mert a bűncselekmény idején még fiatalkorú volt.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találta az indiai bíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben részt vett egy 23 éves nő csoportos megerőszakolásában és meggyilkolásában - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az ítélet szerint a büntetés három év egy javítóintézetben. Ez a fiatalkorúakra Indiában kiszabható büntetés maximuma, a bűncselekmény idején ugyanis a vádlott még csak 17 és fél éves volt. A férfi mindvégig tagadta a vádakat, ahogy négy vádlott-társa is. Rájuk halálos ítélet is várhat, ügyüket néhány héten belül zárják le.

A szombati, korábban többször elhalasztott ítélethirdetés után az áldozat édesanyja sírva hagyta el a bíróság épületét, és azt mondta az újságíróknak, hogy ez az enyhe büntetés felbátorítja majd a többi tinédzsert is, ezért a fiatal lányok még kevésbé lesznek biztonságban az országban.

Az áldozatot egy buszon támadták meg Delhiben. A vele lévő barátjával együtt megverték, őt megerőszakolták, majd kidobták a buszból. Néhány nappal később belehalt a sérüléseibe.

Arról, hogy mi okozza Indiában a brutális nemi erőszak sokkoló elharapódzását, itt olvashat.