Igazságosztó nőt keres a mexikói rendőrség

Vágólapra másolva!
Egy ismeretlen azt állítja, hogy a szexuális zaklatást elszenvedő nők nevében ő gyilkolja egy mexikói város buszsofőrjeit. Dina, a vadász közvetlen közelről, pisztollyal dolgozik.
Vágólapra másolva!

A mexikói rendőrség gyanúja szerint egy zaklatásokért bosszút álló nő kezdte el öldösni Ciudad Juarez város buszsofőrjeit - írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A drogcsempészbandák harcáról és ennek megfelelően csapnivaló közbiztonságáról hírhedt városban a múlt héten két buszsofőrt is megöltek. Nem rabolták ki őket, és nem a maffialeszámolások esetében szokásos fegyverek valamelyikével végezték ki őket.

Az újságok közben e-maileket kaptak "Diana, a vadász" aláírással, küldőjük azt állítja, hogy ő gyilkolta meg a két férfit, bosszút állva a város éjszakai buszain előforduló szexuális zaklatásokért. "Én és más nők szenvedtünk emiatt... de nem maradhatunk csöndben" - áll az egyik levélben. "Én vagyok a megtorlás eszköze sok nő számára" - írja másutt.

Szemtanúk szerint a szőke hajú (vagy parókájú) nő egy pisztollyal végzett az áldozatokkal, közvetlen közelről fejbe lőve őket. A helyi sajtó úgy tudja, az e-maileket azért veszi komolyan a rendőrség, mert a gyilkosságok olyan részleteire van bennük utalás, amelyeket nem hoztak nyilvánosságra.

Ciudad Juarezben az elmúlt húsz évben több mint száz nő tűnt el, többségük holtteste később nemi erőszak és fojtogatás nyomaival került elő. Azokban az ügyekben több buszvezetőt letartóztattak.