Rakétakilövést észleltek az oroszok a Földközi-tengeren

Vágólapra másolva!
Valaki valamit kilőtt a Földközi-tenger keleti partvidéke irányába - állította az orosz védelmi minisztérium. Az izraeliek először nem tudtak semmit, aztán közölték, hogy a rakétaelhárító rendszerüket tesztelték. A rakéta valószínűleg a tengerbe hullott.
Vágólapra másolva!

Két "ballisztikus tárgy" kilövését észlelte egy orosz radarállomás kedden reggel a Földközi-tenger térségében - olvasható a Ria Novosztyi orosz hírügynökség angol nyelvű internetes oldalán, az orosz védelmi minisztérium közlésére hivatkozva.

A hírügynökség szerint a dél-oroszországi Armavir városában lévő radar észlelte az indítást, és Szergej Sojgu védelmi miniszter már jelentette is az esetet Vlagyimir Putyin elnöknek. A két állítólagos rakétát a Földközi-tenger közepéről kelet felé indították, közép-európai idő szerint negyed 9 körül.

Becsapódásról egy ideig nem volt hír, aztán a Ria Novosztyi egy damaszkuszio forrást idézve azt írta, a rakéták a tengerbe hullottak.

Az izraeli hadsereg szóvivője a Reuters megkeresésére azt mondta, nincs tudomása semmilyen rakétakilövésről a Földközi-tenger keleti részében. Később azonban az izraeli védelmi minisztérium közölte, hogy negyed 10-kor az elhárító rendszerét tesztelte egy célpontnak használt rakéta elindításával. A két időpont egybeesik - írta a Reuters internetes oldala.

A szíriai konfliktus miatt a szokásosnál több amerikai hadihajó állomásozik a térségben, de az esetleges légicsapásról csak a jövő héten határoz az amerikai kongresszus.