Aszadot dicsérte egy amerikai szenátor

Vágólapra másolva!
Rand Paul republikánus szenátor szerint a keresztények érdekeit kellene védeni a szíriai konfliktusban, és ők akkor lesznek nagyobb biztonságban, ha az iszlamista lázadók nem kerülnek hatalomra. Ezért nem tartaná helyesnek a légicsapást.
Vágólapra másolva!

"A szíriai konfliktusban egyik oldalon sem látok amerikai érdekeket. Az látom, hogy ott van Aszad, aki évtizedekig megvédte a keresztényeket, és a másik oldalon az iszlamista lázadók, akik támadták a keresztényeket" - ezt mondta az amerikai NBC televízió műsorában Rand Paul republikánus szenátor.

A kongresszus felsőházának tagját arról kérdezték, hogy az amerikai kormány által bizonyítottnak látott vegyi fegyveres támadás fényében miért utasítja el mégis, hogy az Egyesült Államok megtorló légicsapást mérjen a szíriai rezsim erőire. Barack Obama elnök szombaton jelentette be, hogy a szerinte szükséges hadművelethez a kongresszus felhatalmazását kéri.

Paul arról is beszélt, hogy ha a lázadók győznek, az valószínűleg rossz lesz a keresztényeknek, lesz ugyanis még egy ország, ahol üldözik őket. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy Egyiptomban az utóbbi hetekben többször is előfordult, hogy az elmozdított Mohamed Murszi elnök támogatói kopt keresztény templomokat gyújtottak fel tiltakozásul az ellen, hogy a keresztények szerintük a katonai kormányt támogatják - emlékeztetett a Paul nyilatkozatáról beszámoló Huffington Post.

A szenátor szerint az Egyesült Államoknak olyan megoldásra kellene törekednie Szíriában, amelynek része Aszad eltávolítása, de a rendszerének egyes emberei a helyükön maradnak, mert "ez jó lenne a keresztényeknek". Szerinte a szíriai rezsim megdöntésével Izrael is nagyobb veszélybe kerülne.