Halálra fagyasztották fogadott kislányukat

2013.09.10. 20:39

2011-ben kizárták a 4 fokos hidegbe a fogadott kislányukat, aki meghalt. A lányt és 10 éves öccsét szigorú vallási előírások szerint nevelték, amelybe belefért a szülőknél az éheztetés és a durva verés is.

Bűnösnek találták azt a Washington állambeli nőt, aki halálra éheztette és dermesztő hidegben tartotta fogadott lányát. A Guardian szerint az etiópiai 13 éves kislányt szigorú vallási előírásokat tartalmazó könyv alapján nevelte a nő.

A kislány, Hana Williams 2011 májusában halt meg, miután nevelőanyja kizárta a 4 fokos hideg éjszakába. A lányt öntudatlan állapotban találták meg, és nem sokkal később meghalt. Carri Williamset, a nevelőanyát és Larry Williamset, a nevelőapát négy hónappal az eset után tartóztatta le a rendőrség.

A nyomozók megállapították, hogy a kislányt verték, éheztették, és arra kényszerítették, hogy kint aludjon, valamint hogy az udvari vécét használja. A 2008-as örökbe fogadása óta a kislány rengeteget veszített a súlyából. A Guardian szerint a 10 éves öccsét is hasonlóan tartották.

Bár a nyomozók szerint a vallásnak nem volt jelentős hatása az ügyre, a Guardian kiemelte a nyomozati eredmények közül, hogy a lányt és a fiút a "A gyerek felnevelése" című keresztény kiadvány szigorú előírásai alapján nevelték. A nő azt mondta a tárgyalás során, hogy "megtettem a legtöbbet, amit tudtam".

Egyelőre a nőre mondták ki a lány halála miatti bűnösséget, illetve mindkét szülőt bűnösnek találták a 10 éves fiú nevelési körülményei miatt. Legsúlyosabb büntetésként életfogytiglani börtönre ítélhetik őket októberben.