Címlapon int be Merkel riválisa

Peer Steinbrück német elenzéki jelölt gesztusa az SZ-Magazin borítóján
Vágólapra másolva!
A kínos ügyeit firtató kérdésre felfelé tartott középső ujjával válaszolt Peer Steinbrück egy olyan sorozatban, ahol szavak helyett gesztusokkal válaszolnak kérdésekre híres németek.
Vágólapra másolva!

Középső ujját felfelé tartva pózol Peer Steinbrück, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje a Süddeutsche Zeitung hétvégi magazinjának címoldalán.

A kép a "Most inkább ne mondjon semmit" című sorozathoz készült, amelyben híres németek szavak helyett gesztusokkal felelnek a kérdésekre.

Forrás: Sueddeutsche.de

Peer Steinbrück arra felelt a beintéssel, amikor a jelöltté választása utáni kínos ügyeire céloztak a gúnynevei felsorolásával (például Peerlusconi). A politikus szóvivője nem akarta engedélyezni a felvétel közlését, de Steinbrück azt mondta, hogy szerinte ez így teljesen rendben van.

Steinbrück a kép megjelenése után a Twitteren azt írt, hogy "a világos beszédhez nem mindig kellenek szavak". A dpa hírügynökségnek azt mondta, tudta, hogy a képriport a választás előtt egy héttel jelenik meg, de nem tudta, hogy éppen az a felvétel lesz a címlapon, amelyen beint. Azt mondta, reméli, hogy ebben a köztársaságban van elég humor ahhoz, hogy ne értsék félre a kérdésre válaszként adott grimaszolást és testbeszédet.