Mandarinsikló miatt késett a tokiói gép

Vágólapra másolva!
Siklót találtak egy Qantas-gép ajtajában Sydney-ben. Attól tartva, hogy több is lehet belőle, elhalasztották a Tokióba induló járatot. Több száz utas volt kénytelen hotelben tölteni az éjszakát.
Vágólapra másolva!

Egy húszcentis sikló miatt halasztották el a Qantas ausztrál légitársaság Sydney-Tokió járatát. A mandarinsiklót (Euprepiophis mandarinus) a gép ajtajában vették észre beszállás előtt egy órával, és bár senkire nézve nem jelentett komoly veszélyt, attól tartva, hogy a gépen többet is találhatnak, elhalasztották a repülést. A 370 utast egy hotelbe küldték éjszakára, amíg egy másik Boeing 747-essel továbbindulhatnak Japánba.

Az Ázsiában őshonos állatot előbb karanténba zárták, hogy megállapítsák, honnan származik, majd elaltatták, mivel Ausztráliában ismeretlen kórokozókat hordozhatott. A gépet, amelyen megtalálták a siklót, hamarosan füsttel fertőtlenítik - írja a Guardian brit lap.

Idén ez a második eset, hogy hüllőkkel akad gondja a Qantasnak. Januárban egy 3 méteres piton utazott az egyik gép szárnyán 3 órán keresztül, de mire leszálltak, elpusztult.