Véget ért a kenyai túszdráma

Vágólapra másolva!
A hadsereg összesen öt terroristát ölt meg, tizenegyet pedig letartóztatott.
Vágólapra másolva!

Véget ért a negyedik napja tartó nairobi túszdráma, a kenyai biztonsági erőknek sikerült legyőzniük a Westgate bevásárlóközpontot elfoglaló al-Sabab fegyvereseit - jelentette be Uhuru Kenyatta kenyai elnök. Az al-Sababról itt olvashat bővebben.

A támadók legalább hatvanegy civilt megöltek, a biztonsági erők hat tagja az összecsapásokban vesztette életét, kétszáznegyvenen pedig megsebesültek - közölte Kenyatta. A hadsereg öt terroristával végzett, tizenegyet a rendőrség letartóztatott. Az elnök szerdától háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

Kenyatta szerint annak ellenére sem vonják vissza csapataikat Szomáliából, hogy az al-Sabab újabb támadásokkal fenyegette meg Kenyát.

Kenyatta nem erősítette meg, és nem is cáfolta, hogy egy brit nő és három amerikai állampolgár is a támadók között lett volna.

A túszdráma azonban csak a kenyai kormány szerint ért véget, nemrég az al-Sabab ugyanis kijelentette, továbbra is kitartanak, hiába állítja azt Kenyatta, hogy az egész épületet ellenőrzik. Az egyik katona is azt állította, hogy továbbra is harcban állnak a terroristákkal. A katona szerint robbanóanyagokat keresnek az épületben.