Kettős pusztítás Mexikóban

Vágólapra másolva!
Már legalább 123 halálos áldozata van az Ingrid trópusi viharnak és a Manuel hurrikánnak Mexikóban, 63 embert pedig eltűntként tartanak nyilván a belügyminiszter hétfő esti bejelentése szerint. A mezőgazdasági minisztérium közölte, hogy 613 ezer hektárnyi művelt terület ment tönkre.
Vágólapra másolva!

Miguel Ángel Osorio Chong belügyminiszter Acapulcóban tartott sajtótájékoztatót. A természeti katasztrófa leginkább a Csendes-óceán partján fekvő világhírű üdülőhelyet sújtotta, öt napig el volt zárva a külvilágtól.

Az a 68 ember, akit eltűntként tartanak nyilván, mind a 400 lelkes La Pintada falu lakosa Guerrero szövetségi államban. A település házainak felét elvitte egy földcsuszamlás. Valószínűleg egyik eltűnt sem élte túl a szerencsétlenséget. Hétfőn öt újabb holttestre leltek a faluban, de nem tudni, hogy ők az eltűntként nyilvántartottak között voltak-e. A szomszédos Acatapec falut is sújtotta földcsuszamlás, ott nyolc holttestet találtak hétfőn.

A belügyminiszter beszámolt arról is, hogy 59 ezer embert menekítettek ki otthonából és helyeztek biztonságba. A mezőgazdasági minisztérium közleménye szerint a teljesen odaveszett 613 ezer hektár az ország művelés alá vont területének három százaléka.

A Manuel másfél héttel ezelőtt csapott le a közép-amerikai ország csendes-óceáni partvidékére, vele közel egy időben söpört végig a keleti oldalon az Ingrid trópusi vihar. A hatóságok szerint Mexikóban 1958 óta nem volt ilyen súlyos kettős pusztítás.