Egyetemistákat mészároltak le Nigériában

Vágólapra másolva!
Több tucatnyi diákot megöltek és tantermeket gyújtottak fel szombat éjszaka iszlamista fegyveresek. A támadással gyanúsítható Boko Haram terrorszervezet az oktatást nyugati bűnnek tartja. 
Vágólapra másolva!

Nigéria északkeleti részén, Yobe államban az éj leple alatt indítottak támadást egy agrártudományi egyetem kollégiuma ellen szélsőséges iszlamista fegyveresek. Az oktatási intézmény vezetője ötven, a Reuters hírügynökség pedig szemtanúk beszámolói alapján negyven halottról számolt be, de az áldozatok száma feltehetően nőni fog, jelenleg is keresik még a holttesteket. Legalább ezer diáknak el kellett menekülnie a kollégiumból, a terroristák több tantermet is felgyújtottak.

Nigéria északi részén egy ideje szükségállapot van az önálló állam megalapításáért harcoló Boko Haram szervezet vérengzései miatt. Fegyvereseik júnniusban 22 diákkal és tanáraikkal végeztek két támadásban, júliusban pedig szintén egy kollégiumra támadtak az ország északkeleti részén - akkor összesen 42-en haltak meg. A Boko Haram azért támadja az oktatási intézményeket, mert az oktatást a nyugat szimbólumának tartja, de az iskolák mellett több tucat templom ellen is követtek már el fegyveres merényleteket. Legalább 1700 embert öltek meg terrorakcióikban 2010 óta.