Elfogatóparancsot adtak ki az őrizetben ülő bostoni robbantó ellen

Vágólapra másolva!
Dzsohár Carnajev, a bostoni robbantással vádolt 20 éves férfi ellen elfogatóparancsot adott ki a massachusettsi bíróság, holott már őrizetben van. A szövetségi vádakat eddig nem sikerült rábizonyítani, de az állami ügyészek nyitva akarják tartani az állami vád lehetőségét.
Vágólapra másolva!

Elfogatóparancsot adtak ki az ellen a Dzsohár Carnajev ellen, akit azzal vádolnak, hogy áprilisban robbantott a bostoni maratonin. Valójában Carnajevet már áprilisban elfogták, azóta is őrizetben tartják - írta a USA Today.

A massachusettsi bíróság parancsa valójában csak egy formaság, amely arra szolgál, hogy az állami ügyészek fenntartsák a jogi lehetőségét annak, hogy Carnajevet állami vád alá helyezzék. Carnajev ügyét eddig szövetségi eljárásban vizsgálták, de 30 szövetségi vád alól felmentették, mert nem sikerült rábizonyítani a robbantást.

Carnajev nem kerülhet állami bíróság elé, amíg a szövetségi ügye nincs lezárva, de a massachusettsi ügyészség állami ügyben is vád alá helyezné. Az állami ügyészek szerint megölt egy rendőrtisztet a Massachusetts Institute of Technologyn, vagyis a világ egyik legjobb egyetemén. Sean Collier rendőrt állítólag akkor ölte meg, amikor menekülni akart a watertowni rendőrség elől.