A diák lelőtte a tanárát a nevadai iskolában

Vágólapra másolva!
Legalább ketten meghaltak, ketten pedig megsebesültek hétfőn Nevada amerikai államban, Sparks városában egy általános iskolai lövöldözésben. A CNN szerint az egyik diák lőtt rá a tanárára, és ők ketten haltak meg.
Vágólapra másolva!

A nevadai Washoe megyei hatóságok szerint a támadót ártalmatlanná tették és az iskolában megszűnt a veszélyhelyzet. Az áldozatok kilétét egyelőre nem közölték.

A CNN szerint a támadó az iskola egyik tanulója, aki az egyik tanárára fogott fegyvert, és lőtte le, majd ő is megsérült és meghalt a lövöldözésben. A diák indítékáról egyelőre nincs információ. Két iskolás fiút válságos állapotban szállítottak a renói kórházba. A környék iskoláit kiürítették, és tanítási szünetet rendeltek el.

Az első lövések helyi idő szerint reggel negyed nyolckor, mintegy negyedórával a tanítás kezdete előtt dördültek el. Brian Sandoval nevadai kormányzó együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Sparks Renótól keletre fekszik, a lakossága mintegy 90 ezer fő. A tanintézményben, amelyben az incidens történt, mintegy 700 felsőbb osztályos általános iskolai tanulót oktatnak.