Eltűntek Zürichből a magyar szexmunkások

Vágólapra másolva!
A svájci városban szigorították a prostitúció feltételeit, a Belügyminisztérium feltételezése szerint a magyar nők főleg Németországba vándoroltak tovább.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időben eltűntek Zürichből a magyar szexmunkások, akik korábban az utcai prostituáltak nagy részét adták - írta a Magyar Nemzet a belügyminisztérium tájékoztatása alapján. A lap keddi számában idézett BM-közlemény szerint ennek oka az lehet, hogy a svájci városban módosították, szigorították az utcai prostitúció szabályait, ezért vándoroltak a magyar prostituáltak más országokba, főként Németországba.

Az Érdekvédelem és Támogatás Bevándorló Nőknek és a Nőkereskedelem Áldozatainak (FIZ) nevű svájci szervezet vezetője a lapnak elmondta: éles különbséget kell tenni azok között, akik önként, illetve akik kényszerítés okán bocsátják áruba testüket. Sokakat ugyanis ígéretekkel csábítva kényszerítenek prostitúcióra.

2011-ben 18, 2012-ben 17 olyan eset került a látókörükbe, amelyben az áldozat magyar volt. Az általuk felkarolt nők fele származik Kelet-Európából, ezen belül a magyarok alkotják a legnagyobb csoportot - tette hozzá.