Venezuela lelőtt két drogcsempész repülőt

2013.10.22. 08:27

Bekeményített a venezuelai hadsereg a kisrepülős drogcsempészek ellen. Ketten ellenálltak, a vadászgépek le is lőtték mindkettőt.

A venezuelai hadsereg vadászgépei lelőttek két kisrepülőgépet, miután azok behatoltak az ország légterébe, és nem engedelmeskedtek az utasításoknak - írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Ez volt az első ilyen akció azóta, hogy egy néhány héttel ezelőtti törvénymódosítással kimondottan felhatalmazták erre a hadsereget. A repülőkkel a gyanú szerint illegális drogot csempésztek. Az egyik gépet akkor lőtték le, amikor megpróbált landolni a dzsungelben egy illegálisan épített kifutópályán.

Az idén már 11 olyan gépet vontak ki a forgalomból, amelyeknek nem volt működési engedélyük, és több mint 35 tonna illegális drogot foglaltak le a hatóságok.

Nicolas Maduro venezuelai elnök a BBC szerint októberben bejelentette, hogy bármely, a légtérbe engedély nélkül belépő gépet a földre fognak rendelni, és ha nem engedelmeskedik, a vadászgépek veszik át a feladatot.