Azonosították a Costa Concordia egyik áldozatát

Vágólapra másolva!
Azonosították a Costa Concordia újabb áldozatát, akinek a holttestét a felborult óceánjáró víz alá került konyhájában találták meg - jelentette be csütörtökön az olasz rendőrség.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint az elhunyt, akinek a tetemét a 2012. január 13-án zátonyra futott és elsüllyedt Costa Concordián találták meg, Maria Grazia Trecarichi szicíliai asszony.

A DNS-vizsgálatok megerősítették, hogy az óceánjáró eddig az eltűntek között számon tartott egyik olasz utasáról van szó. A holttestet a hajókonyha egyik helyiségében találták meg, a Costa Concordiának azon az oldalán, amelyik a sziklának ütközés után a víz alá süllyedt.

Maria Grazia Trecarichi tizenhét éves lányával utazott a Costa Concordián. A lányát még fel tudta tenni a mentőhajók egyikére, de neki ez már nem sikerült. Teteme több mint húsz hónapon át a tengerben feküdt, a Costa Concordia szeptember 17-i egyenesbe állítása után sikerült megtalálni.

Még egy áldozatot keresnek, az indiai pincért, Russell Rebellót. A Costa Concordián utazó 4229 személyből 32-en haltak meg. Harminc holttestet a baleset utáni hetekben emeltek ki a hajótestből. A hajószerencsétlenségről tartott bírósági per következő tárgyalása október végén lesz.