Bulgáriai romák a kis görög szőke igazi szülei

ismeretlen szőke kislányt találtak egy görög cigánytáborban, aki Maria névre hallgat
Vágólapra másolva!
DNS-vizsgálat is igazolta, hogy a korábban gyanított bulgáriai cigány pár a szülei annak a szőke kislánynak, akit egy görög romatelepen találtak. Görög álszülei ellen gyerekkereskedelem miatt indult eljárás, várhatóan ez vár bulgáriai szüleire is.
Vágólapra másolva!

Egy bulgáriai roma pár gyereke az a szőke kislány, akit egy görögországi cigánytelepen találtak a múlt héten. Ezt DNS-vizsgálat igazolta. Az igazságügyi orvos szakértők megállapították, hogy a kislány szülei a bulgáriai Nyikolajevóban élő Szasa Ruszeva és Atanasz Ruszev. Korábban is őket gyanították mint szülőket, és azt feltételezik, hogy pénzért eladták a gyereket. Ezt ők tagadják.

A kisgyerek ügyében azt követően indult vizsgálat, hogy a görög rendőröknek feltűnt: egyáltalán nem hasonlít arra görög roma párra, akinél találták a közép-görögországi Farszalában. A görög pár ellen gyerekrablás és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás.

A bulgáriai szülők - akik nyolc gyereket nevelnek - egy bolgár tévécsatornának azt mondták, négy éve éppen a görögországi Larisszában dolgoztak, amikor megszületett a kislány. Hét hónapos korában haza kellett térniük Bulgáriába, de az anyja azt mondta nem volt pénzük, hogy magukkal vigyék, ezért szívesen odaadta egyik munkatársnőjének, aki elkérte tőle. A görög nő megígérte, hogy gondját viseli majd a gyereknek és magukkal vihetik, amikor csak akarják - állította.

A kislányt most Athénban gondozza a Gyermek Mosolya Alapítvány, ahová legalább nyolcezer érdeklődő telefon futott be, azt követően, hogy a története napvilágra került.