Crackezés közben filmezték le Toronto polgármesterét

Vágólapra másolva!
Feltételezhetően kábítószerezés közben filmezték le a torontói polgármestert, közölte a helyi rendőrség. A felvételt egy kiterjedt drognyomozás közben találták. A város vezetője egy crackpipát szív rajta, ő azonban azt állítja, hogy ártatlan, és nem mond le.
Vágólapra másolva!

Nem mond le Toronto polgármestere, Rob Ford azok után, hogy a rendőrség egy drogbanda után nyomozva egy olyan felvételt talált, melyen a kanadai városvezető valószínűleg kábítószerezik, írja a CNN. A felvétel egy lefoglalt számítógépen volt rajta törölt fájlként, de a szakértők vissza tudták hozni, hogy nézhető legyen. Mindez egy 465 oldalas rendőrségi jelentésben szerepel.

Májusban a Gawker és a Toronto Star is azt közölte, hogy a 44 éves Fordról létezik egy múlt télen készült, 90 másodperces, mobiltelefonnal felvett videó, amin crack kokaint szív egy üvegpipából. William Blair rendőrfelügyelő most annyit árult csak el, hogy találtak egy felvételt, ami "azt ábrázolja, ami korábban is kiszivárgott".

Rob Ford Forrás: Wikimedia Commons

Ford tagadja, hogy kábítószerezett volna, és azt mondta, nincs oka, hogy lemondjon. "Bárcsak mindennel előjöhetnék, és megvédhetném magam. Sajnos ezt nem tehetem meg, mert az ügy a bíróság előtt van, és most csak ennyit mondhatok" - nyilatkozta a polgármester, akit hivatalosan nem vádoltak meg egyelőre semmivel.

Egy csütörtökön nyilvánosságra hozott rendőri jelentés szerint a nyomozásban Ford neve és arcképe ismétlődően előkerült. A jelentés egy drog-, és bandaügyekről szóló városi nyomozás eredménye.

Az ügybe belekeveredett a polgármester sofőrje és barátja, Alexander Lisi is. A férfit csütörtökön tartóztatták le zsarolás, kényszerítés vádjával. A gyanú szerint egy felvételt akart így visszaszerezni valakitől, közölte a rendőrség. Lisi pénteken áll bíróság elé, hogy válaszoljon a vádakra.