Az orosz hatóságok eltüntették a sztrájkoló Pussy Riot-tagot

Vágólapra másolva!
Legutóbb az Urálon túl látták tíz nappal ezelőtt a Putyint bíráló zenészt.
Vágólapra másolva!

A Pussy Riot orosz lányzenekar egyik bebörtönzött tagjáról tíz napja semmi hírt nem hallani - állította a Nadezda Tolokonnikova férje, aki szerint előle még azt is eltitkolják, hogy hol tartják bezárva a feleségét - írta a BBC.

A Pussy Riot punk zenekar azzal vétette magát észre 2012 februárjában egy ortodox templomban Vlagyimir Putyint bíráló dalt adtak elő. A zenekar két tagját két év börtönbüntetésre ítélték, egyiküket szabadon engedték.

Tolokonnikova éhségsztrájkba kezdett mordoviai büntetése alatt, majd onnan átszállították valahova, de a helyszínt titokban tartják a hatóságok. A punkzenész szerint a mordoviai börtönben zaklatták az őrök, ez ellen tiltakozott.

A férje szerint legutóbb október 21-én tudta pontosan, hol van a felesége, akkor tették vonatra, hogy átszállítsák egy másik börtönbe. Utána október 24-én egy utastárs még látta az Urál-hegységen túli Cseljabinszk városnál a vonaton, utána viszont nem tudni merre keveredett el. Férje szerint a hatóságok el akarják őt zárni a külvilágtól.