Leesett a "halálkerékről" műsor közben, és megsérült a Cirque du Soleil egyik légtornásza helyi idő szerint péntek este Las Vegasban, néhány nappal azután, hogy a világhírű kanadai társulatot megbüntették egy akrobatájának júniusi halála miatt.

A Cirque du Soleil a Zarkana című műsorát adta elő, amikor az egyik férfi légtornász megcsúszott, és leesett a kerékről. A show-t félbeszakították, és az akrobatát kórházba szállították, állapota stabil, néhány nap múlva kiengedik - közölte a Cirque du Soleil a Facebook-oldalán.

Júniusban a társulat egy párizsi születésű akrobatája - egy 31 éves kétgyermekes anya - 29 métert zuhant, és szörnyethalt a KA fantázianevű előadáson Las Vegasban. Nevada állam illetékes hatósága megállapította a baleset okát - e szerint az akrobata biztosítókötele azért oldódott ki, mert hozzáért a felfüggesztő szerkezethez -, és több mint 25 ezer dollár (5,5 millió forint) büntetést szabott ki a társulatra. A Cirque du Soleil és az előadás helyszínét biztosító MGM szálloda és kaszinó közölték, fellebbeznek a döntés ellen.