Mérgező pára ütötte ki az iskolásokat

Vágólapra másolva!
A lagosi Ogba középiskola diákjai közül huszonöten veszítették el eszméletüket csütörtök délben azt követően, hogy az iskola mellett lévő fotólaborból valószínűleg mérgező anyagokat öntöttek a csatornába.
Vágólapra másolva!

Az esetet sérülés nélkül megúszó egyik diák beszámolója szerint az iskolát mérgező anyagokat tartalmazó gőz lepte el, amelynek belélegzését követően többen azonnal elvesztették eszméletüket. A nyilatkozó diák még idejében észrevette a füstszerűen terjedő veszélyes párát, így idejében ki tudott szaladni az épületből - írja a Vanguard című nigériai hírportál.

Az eszméletlen gyerekeket a lagosi katasztrófavédelem munkatársai hozták ki az épületből, és szállították a közeli kórházakba. A szervezet közlése szerint a mérgező anyagtól huszonöt gyerek ájult el, közülük négyen vannak kritikus állapotban, de ők is reagálnak a kezelésre.

Bár a hivatalos vizsgálatok még nem zárultak le, a kiérkező katasztrófavédők szerint a folytó szagú pára valószínűleg a fényképek előállításához használt folyadékból származik. Gyanújuk szerint az iskola melletti bevásárlóközpont első emeletén lévő fotólabor felelős a balesetért, amelynek három munkatársát le is tartóztatták.