Ferenc pápa 150 ezer dollárt küld a Haiyjan károsultjainak

Vágólapra másolva!
A pénzből a térség egyházi szervezetei részesülnek, a földönfutóvá lett embereket kell segíteniük.
Vágólapra másolva!

Ferenc pápa 150 ezer dollárt (33 millió forint) küld a Fülöp-szigetek középső részén végigsöprő Haiyan tájfun károsultjainak megsegítésére – jelentette be hétfőn a Vatikán.

A katolikus egyházfő a Cor Unum pápai tanácson, a pápa jótékonysági tevékenységét szervező vatikáni karitatív szervezeten keresztül juttatja el a segélyt a rászorulóknak. A Vatikán közleményéből kiderült: a pénzt a legsúlyosabban érintett térségek helyi egyházi szervezetei között fogják szétosztani, és a földönfutóvá vált emberek megsegítésére fogják fordítani.

A Haiyan tájfun pénteken söpört végig a Fülöp-szigetek középső részén. A halálos áldozatok számát illetően továbbra is ellentmondásos hírek érkeznek a szigetországból. A hatóságok eddig 942 ember halálát erősítették meg, és 275 embert nyilvánítottak eltűntnek. Vasárnap a rendőrség egyik illetékese viszont azt mondta, hogy tízezer halálos áldozata is lehet a tájfunnak. A természeti csapásban mintegy 630 ezer ember otthona romba dőlt vagy megközelíthetetlenné vált a vihart kísérő áradások és földcsuszamlások miatt.